Curated Luxury

Een van de vragen die we afgelopen seizoen vaker kregen was of het mogelijk was meer casual stoffen toe te voegen aan ons collectie, maar wel met een luxe uitstraling. Wij denken dat we daar goed in geslaagd zijn. In samenwerking met Emanuel Berg en Thomas Mason kunnen wij u diverse flannels,  twills in katoen met cashmere en luxe denim kwaliteiten aanbieden. Ook bij deze collectie kunt u alle kragen, manchetten en andere opties kiezen. Van alles dessins is een beperkte aantal meters beschikbaar. U bent van harte welkom!

Summer 2023

Velen maken een inhaalslag in hun garderobe nu alles weer normaal lijkt te gaan worden. De grote verandering is dat ook nette kleding nonchalanter en comfortabeler wordt. Hoewel wij nog steeds veel pakken verkopen is een verschuiving merkbaar van wol naar katoen, linnen, bamboe of een mix van deze kwaliteiten

Made to order polo shirts

Vanaf nu maken wij ook polo shirts op uw maten. Ideaal als een shirt met das net wat te veel is. Juist in deze tijden van Zoom een ideale dracht. We maken ze in 4 kleuren

Traveler suits

Als u veel reist is het belangrijk dat uw kleding van hoge kwaliteit en goede pasvorm is. Maar comfort is net zo belangrijk . Wij hebben hight-performance stoffen in verschillende dessins en gewicht van Drapers, Loro Piana en Dugdale. Deze stoffen voor uw traveler-suit zijn goed kreukherstellend en dankzij een steviger binnenwerk en goed ademende voering versterkt u uw professionele uitstraling. 

Introducing: the new fit! 

Afgelopen twee jaar zijn we ontzettend druk geweest met een tweede basis fit. De uitgangspunten waren een nóg softer binnenwerk met meer bewegingsvrijheid terwijl de voor ons kenmerkende zandloper silhouet behouden zou blijven. Dit heeft ons en het atelier bijzonder veel hoofdbrekens gekost omdat het ook beslist een Brits pak moest blijven. Maar vanaf deze week hangt dit pak bij ons in de winkel! Een fit met een rondere schouder, een ruimere mouw in dezelfde slanke mouwinzet én een luxer binnenwerk. Ook hebben wij een nieuwe fit voor de broeken; al dan niet met bandplooi.Deze verwerking kunnen we toepassen in alle kwaliteiten die wij aanbieden in wol, cashmere, linnen, katoen, bamboe en alle blends.

Bespoke Cufflinks

Onze handgemaakte manchetknopen hebben een klassieke uitstraling maar worden gekenmerkt door een eigenzinnige, stijlvolle touch. Hierdoor zijn het echte ‘statement pieces’. De materialen die wij kiezen voor het maken van de manchetknopen zijn goud, zilver, messing (al dan niet 18 of 24 karaat verguld) en halfedelstenen. Het voordeel van messing is dat het heel licht in gewicht is en dat maakt het daarom mogelijk om grote exemplaren te dragen.

In de vroege geschiedenis van Poker, gedurende de 19e eeuw, gebruikten Pokerspelers naast kleine voorwerpen als goudstukken, goudklompjes, goudstof of munten, ook pokerfiches (ook wel ‘jetons’ genoemd) die voornamelijk gemaakt waren van ivoor, been, hout, papier en ‘chips’ die uit een samenstelling van klei en schellak bestonden. Tussen 1880 en 1930 lieten verschillende bedrijven pokerchips maken van deze klei-schellak samenstelling. De mooie scherpe afbeeldingen op deze fiches zijn typerend voor de jaren ‘20. Zo zijn er afbeeldingen van een vliegtuig (toen net in opkomst), een golfer, een jockey of een dame met mooi gekapte haren. Gebruikt werden klassieke kleuren als donkerblauw, bordeaux en crème. Ook deze jetons lenen zich bijzonder goed voor manchetknopen.

Wij werken graag uw idee verder uit.

Forward fittings

Het doel van de verschillende passessies is om tot een perfect resultaat te komen. Hier een voorbeeld in een 370 grams Hopsack uit de Fine Classic bunch van Harrisons of Edinburgh

Watch Cuff of Rally-Cuff ?

Geïnspireerd door l’avocado Giovanni Agnelli die zijn. uurwerken over de shirtmanchetten droeg hebben we gezocht naar een elegant alternatief. N.a.v. een paar oude foto’s en tekeningen op het internet zijn we tot het volgende resultaat gekomen: de ‘Watch-Cuff’. In de praktijk blijkt dit ook een hele goede oplossing te zijn voor onze cliënten die rally’s rijden. In die kringen is het de ‘Rally-Cuff’ gedoopt.

Unconstructed Jacket

This jacket has been made with a lot of attention for details like a Neapolitan shoulder (yes yes, made by the British!) horn buttons and the finest wool and cashmere by Harrisons